post

Ihmissilmä

Silmät ovat arvokkaita lahjoja, jotka luonto tarjoaa meille. Silmät ovat tämän elämän kauniita ihmeitä, jotka saavat sinut näkemään luonnon kauniita maisemia ja ympärillämme olevia keinotekoisia asioita. Mutta ihmisen silmässä on monimutkainen rakenne. Se on sellainen elin, joka antaa ihmiselle näkökyvyn. Jos ajattelet silmän toimintaa, miten tämä ihme tapahtuu? Tässä annetut tiedot voivat auttaa sinua ymmärtämään tämän. Ymmärtäkäämme silmän toimintaa silmän osien avulla.

Silmämuna- Ihmisen silmä koostuu vedestä, plasmasta ja proteiinista. Tämä tekee siitä kykenevän tuottamaan yksityiskohtaisia ​​3D-kuvia ympärillämme olevista kohteista. Silmät voivat keskittyä silmiin silmäluomiensa avulla, mikä voi kääntää näön pois pienistä hiukkasista vuoren huipulle. Silmämuna koostuu osista, joita käsitellään jäljempänä.

Sclera-Kovakalvo, joka tunnetaan myös silmän valkoisena osana, on pääosin kovaa valkoista kudosverhoa. Lihakset, jotka on kiinnitetty kovakalvoon, ovat vastuussa silmien liikkumisesta.

Pupilli – Pyöreä ja musta aukko, joka on sijoitettu iiriksen keskelle, tunnetaan pupillina Valo tulee silmämunaan pupillin läpi ja parantaa silmää. Pupilli pystyy muuttamaan sen kokoa käyttämällä iristä, joka pystyy supistumaan ja laajentumaan tahdosta riippumatta. Iiris ja pupilli toimivat yhdessä niin, että silmään tuleva valon määrä voidaan hallita.

Linssi- kuten sarveiskalvolla, linssissä on myös läpinäkyvä kudos silmän sisällä. Se sijaitsee linssin takana ja sen tehtävänä on keskittää valo silmämunan takaosaan. Linssi muuttaa muotoaan, ja näin voimme nähdä sekä kaukaiset että lähellä olevat kohteet säätämällä silmän polttoväliä.

Lasimainen geeli -Geelimäinen aine, joka on läsnä silmämunan takana, on nimeltään lasiaisen geeli. Se auttaa myös silmämunaa pitämään muotonsa.

Verkkokalvo – Silmän takana olevalla seinällä on kudos, jota kutsutaan verkkokalvoksi. Se on tehty soluista, joita kutsutaan tangoiksi ja kartioiksi. Tangot ovat vastuussa mustan, valkoisen ja eri värien väristä. Ja kartiot auttavat erottelemaan eri värejä ja tarkastelemaan aiheiden tarkkoja yksityiskohtia.

Optiset hermot – Optisissa hermoissa on enemmän kuin yksi 0,1 miljoonaa hermokuitua, jotka antavat signaaleja sauvoista ja kartioista aivoihin, joissa ne kohtaavat kuvia ja muuttavat ne toiminnoksi, joka tunnetaan yleisesti ihmisen näkökykynä.