post

Piilolinssien edut

Piilolinssit ovat pieniä reseptilinssejä. Ne on suunniteltu korjaamaan taittovirheitä ja pitämään silmämme terveinä. Ne kelluvat sarveiskalvon pinnalla. Linssit ovat erittäin ohuita, lähes näkymättömiä, muovista valmistettuja levyjä. Piilolinssit istuvat suoraan silmän kulmaan. Ne tarttuvat silmän pintaan. Piilolinssit liikkuvat silmän kanssa. Ne toimivat säännöllisesti silmälaseina, korjaamaan likinäköä ja kaukonäköä.

Piilolinssien historia ja tulevaisuuden parannukset ovat kiehtovia aiheita, koska monilla meistä on jonkinlainen näköongelma. Yhä useammat ihmiset turvautuvat piilolinsseihin, että näkevät paremmin. Vuodesta 1991 alkaen piilolinssien käyttäjien määrä on kasvanut 4% vuodessa. Ihmisten syyt käyttää piilolinssejä lasien sijasta vaihtelee aktiivisista elämäntavoista kosmeettisiin syihin.

Koska silmälasien täytyy olla paljon suurempia, jotta ne olisivat tehokkaita, ne on myös paksumpia, jotta ne eivät rikkoonnu. Piilolinssit puolestaan ​​voidaan tehdä paljon pienemmiksi ja myös paljon ohuemmiksi vaikuttamatta niiden korjaavaan tehoon. Kun piilolinssit aikoinaan keksittiin, ne valmistettiin kovasta muovista, joka ei imenyt vettä. Monet ihmiset pitivät näitä kovia linssejä epämiellyttävinä, koska ne voivat ärsyttää silmiä, koska ne eivät päästäneet happea linssin läpi silmään.

Nykyään useimmat piilolinssit on valmistettu pehmeästä muovista, joka on samanlaista kuin geeli. Pehmeät piilolinssit ovat joustavampia ja helpompia käyttää. Ne imevät vettä, mikä mahdollistaa tarvittavan hapen pääsyn silmään. Monet nykyisin saatavilla olevat piilolinssit ovat myös kertakäyttöisiä, joten ne heitetään pois ja asennetaan uusi pari, kun on sen aika. Ennen kuin ryhdymme puhumaan nimenomaan piilolinsseistä, katsotaanpa, miten näkökyky toimii ja miten linssit korjaavat taitto-ongelmia.

Ihmisille, joilla on normaali näkökyky, valonsäteet tulevat sarveiskalvoon silmän etupuolelle ja ne ovat keskittyneet yhteen pisteeseen silmän takana olevaan verkkokalvoon. Kun valo osuu verkkokalvoon, se muunnetaan signaaleiksi, jotka kulkevat aivoihin käsiteltäviksi kuviksi. Joskus sarveiskalvo ei kohdista valoa tarkasti verkkokalvoon taittovirheen takia. Linssi heijastaa tai taivuttaa valoa siten, että se kohdistuu oikein verkkokalvoon. Sen muoto perustuu näön ongelmatyyppiin, joka on korjattava. Kuinka paljon linssi taittaa valoa tai sen lujuutta, ilmaistaan ​​dioptereina. Mitä suurempi diopteri on, sitä vahvempi on linssi.

Ihmiset, joilla on likinäköisyyttä, näkevät selkeästi läheltä, mutta heidän kaukonäkönsä on huono. Kaukonäön korjaamiseksi piilolinssi on ohuempi keskellä kuin reunoilla. Näitä linssejä kutsutaan miinuslinsseiksi tai koveriksi. Ne levittävät valon pois linssin keskeltä ja siirtävät valon polttopistettä eteenpäin niin, että se saavuttaa verkkokalvon. Hyperopia tai kaukonäköisyys, saa linssin keskittymään valonsäteisiin verkkokalvon takana. Ihmiset, joilla on hyperopia, näkevät selvästi kauaksi, mutta heidän likinäkönsä on sumea. Hyperopian korjaamiseksi linssi on paksumpi keskellä ja ohuempi reunoista. Näitä linssejä kutsutaan pluslinsseiksi tai kuperiksi. Epäsäännöllisen muotoinen sarveiskalvo saa valoa keskittymään useisiin kohtiin ja vääristää näköä. Tätä kutsutaan astigmatismiksi. Astigmatismin korjaamiseksi linssi on suunniteltu erityisesti yksilön näkövirheiden korjaustarpeisiin. Vaikka likinäköisyyden ja hyperopian korjaamiseen käytettävät linssit ovat liian pallomaiset astigmatismille, tarvitaan astigmatistmille erityinen linssi, jota kutsutaan toric-linssiksi.

Tooriset piilolinssit on valmistettu samoista materiaaleista kuin pallomaiset linssit, mutta niillä on erilaiset kulmautumiskyvyt, jotka korjaavat jokaisen yksilön näkövirheet. Niillä on kaksi tehoa: yksi korjata astigmatismia ja toinen korjaa likinäköisyyttä tai hyperopiaa tarvittaessa.

Joitakin syitä harkita piilolinssejä

• Piilolinssit liikkuvat silmälläsi, sallivat luonnollisen näkökentän, eikä ole kehyksiä rajoittamassa näkökenttääsi ja piilolinssit myös vähentävät huomattavasti vääristymiä.
• Toisin kuin lasit, ne eivät huurru, tai likaannu sateesta tai mudasta.
• Piilolinssit sopivat erinomaisesti urheiluun ja muuhun fyysiseen aktiviteettiin.
• Monet ihmiset kokevat, että ne näyttävät paremmilta piilolinsseissä.
• Silmälasiin verrattuna ne voivat tarjota parempaa ja luonnollisempaa näkökykyä.